Rusia şi China colonizează Africa. Putin s-ar folosi de mercenarii din Wagner pentru a destabilia Niger şi alte ţări africane în încercarea de a slăbi flancul sudic al NATO

Secretarul adjunct de presă al Pentagonului a transmis în privinţa situaţiei din Niger că SUA menţin legăturile cu liderii Juntei, cu nigerienii, cu oficialii aleşi democratic şi speră la rezoluţii paşnice pentru rezolvarea conflictului. Ea adaugă că ,,SUA se angajează militar, că  SUA nu şi-au schimbat postura şi că sunt angajate faţă de Niger”. 

Sabrina Singh a discutat cu reporterii şi despre posibilitatea ca grupul Wagner să fie implicat în lovitura de stat din Niger. 

,,Continuăm să monitorizăm ceea ce se întâmplă acolo, dar nimic nu ne schimbă postura sau prezenţa noastră în Niger. Continuăm să vedem Wagner ca fiind responsabil pentru activităţile care se petrec în Africa, dar nu am văzut un indiciu că ar avea legătură cu evenimentele din Niger şi nu am văzut nicio asistenţă acordată de către Wagner pentru forţele din Niger în acest moment”. 

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *