Ți-am pregătit mai jos câteva rețete de gogonele în oțet pe care să le încerci și tu pentru la iarnă. Se pregătesc ușor, din câteva ingrediente, se păstrează la loc răcoros și întunecar, și pot fi consumate în tot timpul anului. Iată rețete de gogonele.
Rețete gogonele în oțet
Gogonele verzi în oțet
Ingrediente
- 2 kg gogonele;
- 4 cepe;
- 500 ml oțet;
- 100 gr zahăr;
- Foi de dafin, sare grunjoasă; apă, boabe de muștar.
Mod de preparare
Spală bine gogonelele, taie-le în patru bucăți. Curăță ceapa și taie-o în felii subțiri. Alege un borcan mare, încăpător, și pune gogonelele, presărând printre ele și felii subțiri de ceapă. Presară și câteva boabe de muștar în borcan.
Pregătește saramura pentru gogonele. Pune într-un vas un litru de apă, adaugă oțetul peste, o lingură de sare grunjoasă, o lingură mare de zahăr. Amestecă ușor și lasă să dea în clocot. Când apa a fiert pune-o peste gogonele în…