Ruladă de curcan
Ingrediente:
- 500 g carne de curcan,
- 200 g ciuperci,
- 100 g ceapă tocată,
- 2 căței de usturoi,
- sare,
- piper,
- 1 pahar de vin alb
- 200 ml ulei
- 200 ml supă
Mod de preparare:
Se călesc ciupercile și ceapa. Între timp se bat cu bătătorul de șnițele și se asezonează fileurile de curcan. Când ceapa devine translucidă, iar zeama lăsată de ciuperci s-a redus aproape conplet, se oprește focul și compoziția preparată astfel se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se pune câte o lingură generoasă din compoziție pe fiecare dintre fileurile de curcan. Compoziția se întinde uniform pe toată suprafața, iar apoi, cu grijă, se formează rulouri care se prind cu scobitori, pentru a nu se desface la gătit. Se pun în tavă, se adaugă jumătate din cantitatea de supă și paharul cu vin. Se dau la cuptor timp de 45 de minute, la foc mediu. La jumătatea timpului de coacere, se adaugă restul cantității de zeamă de supă.