Ciorba de varză este adesea recomandată să fie consumată în curele de slăbire, datorită numărului mic de calorii pe care îl conține. Este un preparat gustos, sățios, care se pregătește foarte ușor și poate fi consumat în orice moment al zilei. Așadar, iată rețeta pentru ciorbă de barză.
Rețete de ciorbă de varză
Ciorbă de varză
Ingrediente
- 1 kg varză albă;
- 2 roșii;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- Un păstârnac;
- Mărar proaspăt, cimbru;
- Sare, piper, foi de dafin, ulei.
Mod de preparare
Toacă mărunt sau dă pe răzătoare toate legumele. Pune-le într-un vas mare, cu 4,5 linguri de ulei, la călit. Condimentează după gust și lasă câteva minute să se călească și să pătrundă aroma legumelor.
Ceapa taie-o mărunt, fideluță. Când au fiert legumele, adaugă și varza, 2 litri de apă, cimbru uscat, și alte condimente, după gust. Lasă ciorba să fiarbă pentru 30 de minute.
Ulterior, când legumele au fiert, adaugă și roșiile pe care le-ai tăiat…