Orezul se pregătește foarte repede și poate fi garnitura perfecta pentru aproape orice preparat. Însă pentru a-l fierbe corect și pentru a nu se lipi în timpul fierberii, iată ce trebuie să faci. Cum faci să nu se lipească orezul când îl fierbi.
Cum faci să nu se lipească orezul când îl fierbi
Orezul conține două tipuri de amidon: amiloză și amilopectină, iar cantitatea acestora din compoziția orezului diferă în funcție de tipul de orez ales pentru a fi gătit și poate determina textura acestuia după ce a fost gătit corespunzător. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să obții un orez fiert într-o textură perfectă. Cum faci să nu se lipească orezul când îl fierbi.
Spală bine orezul înainte de fierbere. Orezul trebuie spălat înainte de a fi pus la fiert. În felul acesta, vei elimina atât praful de pe boabele de orez, cât și amidonul care poate duce la lipirea boabelor de orez în timpul fierberii.
Un truc înainte de gătire este…