Carnea de porc poate avea beneficii importante pentru întreg organismul, dacă este consumată cu moderație și într-o dietă alimentară echilbrată. Însă, sunt importanți mai mulți factori atunci când alegem carnea, dar mai ales în momentul pregătirii. Descoperă cât de sănătos este consumul de carne de porc.
Cât de sănătos este consumul de carne de porc
Beneficiile consumului de carne de porc
Carnea de porc este bogată în nutrienți precum proteine, zinc, potasiu, seleniu, magneziu, fier, vitamine din complexul B, dar și fosfor, grăsimi mononesaturate, saturate sau grăsimi polinesaturate. Este printre cele mai populare tipuri de carne, consumată adesea în diferite rețete culinare și datorită acțiunii sale banefice asupra organismului.
Carnea de porc este bogată și în acid oleic, un tip de grăsimi sănătoase, care ajută în reducerea riscului de boli de inimă.
Este un aliment adjuvant și pentru întărirea sănătății osoase și la…