Rețeta de ciulama înseamnă un preparat cremos, aromat și versatil, care poate fi îmbunătățit în funcție de preferințele culinare. Poți pregăti ciulama doar din legume sau ciulama din tipuri diferite de carne în doar câțiva pași simpli. Descoperă pas cu pas cele mai bune rețete de ciulama.
Rețete de ciulama
Ciulama cu ciuperci
Ingrediente
- 1 kg ciuperci champignon;
- 200 gr unt;
- 5 linguri făină;
- 800 ml lapte;
- Sare, piper;
- 1 legatura pătrunjel.
Mod de preparare
Ciupercile se curăţă, se taie mărunt şi se pun într-o tigaie cu 100 g unt. Se presară cu sare şi se lasă pe foc să-şi lase zeama şi să se fiarbă. Între timp, restul untului se topeşte în altă tigaie şi apoi se pune făina. Se amestecă rapid, se trage de pe foc şi se toarnă laptele rece.
Se amestecă bine şi se pune din nou sosul pe foc pentru 5 minute. Se toarnă apoi peste ciuperci şi se lasă încă 5-10 minute să fiarbă împreună. Se trage de pe foc și se pune piper….