Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 17 și 18 decembrie

Cu un pas mai aproape de Crăciun, am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru, concerte și evenimente care te vor cuceri, cu siguranță.

Filme pe agenda weekend

Alături de mult așteptata premieră a celui de-al doilea film „Avatar”, am pus pe agenda de weekend alte trei premiere din săptămâna acesta, dar, după cum știi, asta nu e tot: există încă în cinematografe o mulțime de filme pe care trebuie să le vezi.

„Avatar: Calea apei”

La câțiva ani după lupta cu pământenii, extratereștrii de pe Pandora își continuă liniștiți viețile. Jake trăiește fericit în noul lui corp alături de iubita lui. Fericirea celor de pe Pandora este însă pe cale sa fie distrusă de o nouă amenințare.

Regia: James Cameron

Cu: Zoe Saldana, Kate Winslet, Sigourney Weaver, Sam Worthington

Gen film: Fantastic, SF

„Vârfuri și abisuri”

În 2013, o țară întreagă urmărea cu nerăbdare știrile când primul cuceritor maghiar al vârfului Everest a dispărut împreună cu însoțitorul său. Deși toți ceilalți încă au speranță, soția sa anunță că nu sunt necesare noi expediții de salvare.

Regia: Sándor Csoma

Cu: Emõke Pál, Zsolt Trill, Lajos Ottó Horváth, Ildikó Tóth, Nagy Enikö

Gen film: Biografic

„Tori și Lokita”

O emoționantă poveste despre prietenia invincibilă dintre o adolescentă și un băiețel african care emigrează în Belgia.

Regia: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne

Cu: Mbundu Joely, Pablo Schils

Gen film: Dramă

„Cele trei dorințe ale Cenușăresei”

Povestea clasică a Cenușăresei: în mijlocul unei păduri acoperite de zăpezi, eroina se luptă cu mama vitregă, care se pune în calea visului fetei de a-l întâlni pe Făt-Frumos. O călătorie plină de emoții, aventuri, arcași și un bal la palatul regal.

Regia: Cecilie A. Mosli

Cu: Cengiz Al, Ellen Dorrit Petersen, Ingrid Giæver, Bjørn Sundquist, Astrid S

Gen film: Familie

Teatru pe agenda de weekend

Fie că ești în căutarea unei piese care să te apropie și mai mult de spiritul crăciunului, fie că ți-e dor de o comedie care să te facă să uiți pentru o oră de tot ce te înconjoară, avem pe agenda de weekend variante pentru cele mai diverse gusturi.

„Totul e relativ”

Greg și Ginny sunt tineri, se iubesc și sunt pe punctul de a se căsători. Numai că Ginny îi ascunde lui Greg câteva detalii despre viața ei, care ar putea arunca în aer liniștea viitorului cuplu. Acesta este și momentul când în poveste intervin Philip și Sheila, un cuplu mai în vârstă, cu nelămurite – încă – și, tocmai de aceea, amuzante legături cu tinerele personaje. Încurcături de situație, de limbaj și de intenții sunt presărate de-a lungul piesei, sporind tensiunea și desfătarea spectatorului. Iar la sfârșit câteva întrebări ne rămân agățate în minte. Este dragostea sinceră? Cât suntem dispuși să mințim într-un cuplu? Cât este adevăr și cât este amăgire într-o iubire?

Când: sâmbătă, 17 decembrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu

Distribuția: Raluca Gheorghiu, Gabriel Răuţă, Constantin Cotimanis, Catrinel Dumitrescu

Regia: Felix Alexa

„Îngerul pantofilor”

În goana după lucruri mărunte, avuție sau prestigii efemere, am uitat să mai simțim. Oare unde ne grăbim?

Tatăl lui Simone a clădit, pantof cu pantof, un imperiu de o valoare inestimabilă: Imperiul Pantofilor. Însă în acea noapte rece, ca niciodată, Simone l-a luat pe tatăl său de mână și i-a arătat ce era chiar acolo, în fața lor, și tatăl nu văzuse până atunci. Ce era cu adevărat important.

„Îngerul pantofilor” este un spectacol despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta, când timpul se oprește în loc și vedem, prin ochii unui copil, nevăzutul. Și adulții au nevoie de povești. O poveste pentru copii și oameni mari. O poveste despre relația copii-părinți. O poveste despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta. O poveste “altfel” despre ce este cu adevărat important. O poveste în care ochii copiilor văd nevăzutul. O poveste.

Când: sâmbătă, 17 decembrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Coquette

vezi intreaga stire pe gandul.ro

By Ale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *