Drob de miel – reţeta clasică
Ingrediente pentru drob de miel rețetă clasică
- organe de la un miel;
- căpăţâna de miel;
- ceapa verde 2 legături;
- usturoi verde 2 legături;
- mărar verde 2 legături;
- sare iodată, piper proaspăt măcinat;
- ouă 3 bucăţi;
- ouă fierte 5-6 bucăţi;
- prapure (membrana care învelește organele interne ale mielului, formată în mare parte din grăsime).
Cum se face drob de miel rețetă clasică:
Organele de miel se fierb în apa cu un praf de sare. Căpăţâna de miel se fierbe separat. După ce au fiert organele şi carnea, se toacă mărunt. Ceapa, usturoiul şi mărarul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se adaugă la compoziţia de carne.
Amestecul pentru drob de miel se asezonează cu sare, piper, se adaugă ouale crude şi se amesteca bine până se omogenizeaza compozitia. Într-o forma rotunda se asează prapurele, se pune jumătate din compoziţie, se aşează…