Vinul de la marinarea cărnii de miel poate fi înlocuit și cu bere, zeamă de lămâie sau iaurt ori lapte bătut. Pentru un plus de gust, pe lângă rozmarin și cimbru, folosește și câteva frunzulițe proaspete de mentă, mai ales dacă alegi marinarea cu iaurt sau lapte bătut.
Prepararea marinatei
Pentru un kilogram de carne de miel se folosesc 1,5 litri de apă, 3 linguri de sare, 5 linguri de zahăr, 250 ml vin, 100 ml ulei de măsline, două linguri de muștar, 5 căței de usturoi, două foi de dafin, coaja rasă de la o lămâie, două crenguțe de rozmarin, 3 fire de cimbru proaspăt, 10 boabe de piper. Cantitățile se dublează la fiecare kilogram în plus de carne.
Punerea cărnii în marinată
Carnea de miel gata spălată și curățată pentru friptură se așază de preferat într-un vas întins și se toarnă amestecul de marinată peste ea. Se acoperă vasul cu un capac etanș, dacă are așa ceva, sau se pune deasupra vasului o folie de…