Pasca cu aluat este o prăjitură tradițională de Paște făcută din aluat dospit și umplută cu brânză dulce, smântână și stafide. Aluatul este frământat și lăsat să crească înainte de a fi copt. Pasca fără aluat este o variantă mai ușoară a pascăi tradiționale și nu necesită frământarea aluatului. În loc de aluat dospit, se poate folosi un amestec de brânză dulce, smântână și ouă care este copt în cuptor
Rețetă de pască fără aluat
Ingrediente pască fără aluat
(pentru o formă rotundă de 20 cm)
- 4 ouă medii;
- 80 grame îndulcitor praf;
- 125 grame iaurt natural degresat (2% grăsimi);
- 50 grame amidon de porumb;
- 500 grame de brânza de vaci degresată;
- 25 de grame de gluten;
- coajă rasă de la o lămâie mare;
- 1/2 plic praf de copt;
- esență de vanilie;
- esență de lămâie.
Cum se face pasca fără aluat
Se separă gălbenușurile de albușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare, până se…