Tartă Cu Căpșune – Cele Mai Bune Rețete De Tartă Cu Căpșune

Căpșunile sunt o gustare dulce cu proprietăți nutritive și o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți. Pot fi folosite cu succes în rețete variate ori pot fi consumate ca atare. Mai jos îți oferim cele mai bune rețete de tartă cu căpșune.

Când se coc căpșunile

În regiunile sudice, sezonul căpșunilor începe din luna mai, în timp ce în regiunile nordice, colectarea căpșunilor se poate face începând cu sfârșitul lunii iunie, începutul lunii iulie. După tipul de fructificare, soiurile de căpșuni se împart în:

  • Căpșuni culese devreme – recolta se începe cu a doua decadă a lunii mai;
  • Mediu – perioada de coacere variază între începutul și jumătatea lunii iunie;
  • Târzie – căpșunile se coc la sfârșitul lunii iunie.

Factorul decisiv în coacerea fructelor este temperatura aerului. În stadiul de creștere, căpșunile au nevoie de o temperatură de plus 2, până la plus 5 grade Celsius. Iar în…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *