Despre pâine – scurt istoric
Cea mai timpurie prelucrare a boabelor de cereale a implicat uscarea sau prăjirea uscată a semințelor de cereale colectate. Savoarea, textura și digestibilitatea au fost ulterior îmbunătățite prin gătirea cerealelor integrale cu apă, formând terci sau terci. A fost un pas scurt până la coacerea unui strat de terci vâscos pe o piatră fierbinte, producând o pâine plată primitivă. Versiunile mai sofisticate de pâine plată includ tortilla mexicană, făcută din porumb procesat, și chapati din India, de obicei făcută din grâu.
Tehnicile de coacere s-au îmbunătățit odată cu dezvoltarea unei ustensil de copt închis și apoi a cuptoarelor, făcând posibile prăjituri sau pâini mai groase.
Pâinea, în antichitate
În anul 2600 î.Hr., egiptenii, cărora li sa atribuit prima utilizare intenționată a dospirii, făceau pâine prin metode similare în principiu cu cele de astăzi. Ei au menținut stocuri de…