Cât De Sănătos Este Să Mănânci Pâine Prăjită

Despre pâine – scurt istoric

Cea mai timpurie prelucrare a boabelor de cereale a implicat uscarea sau prăjirea uscată a semințelor de cereale colectate. Savoarea, textura și digestibilitatea au fost ulterior îmbunătățite prin gătirea cerealelor integrale cu apă, formând terci sau terci. A fost un pas scurt până la coacerea unui strat de terci vâscos pe o piatră fierbinte, producând o pâine plată primitivă. Versiunile mai sofisticate de pâine plată includ tortilla mexicană, făcută din porumb procesat, și chapati din India, de obicei făcută din grâu.

Tehnicile de coacere s-au îmbunătățit odată cu dezvoltarea unei ustensil de copt închis și apoi a cuptoarelor, făcând posibile prăjituri sau pâini mai groase.

Pâinea, în antichitate

În anul 2600 î.Hr., egiptenii, cărora li sa atribuit prima utilizare intenționată a dospirii, făceau pâine prin metode similare în principiu cu cele de astăzi. Ei au menținut stocuri de…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *