INTERVIU Vlad Zamfirescu, Managerul Teatrului Bulandra, Despre Finanțarea și Rolul Culturii: „La Fel Ca Educația și Sănătatea, Ar Trebui Să Fie Nucleul Oricărei Societăți”

Actorul și regizorul Vlad Zamfirescu, 49 de ani, este manager interimar al Teatrului Bulandra din vara anului 2020. Din această postură, a descoperit ce efecte nefaste poate avea subfinanțarea culturii în România, dar și care e rețeta succesului într-o instituție de cultură – „Echipa!”, spune răspicat, într-un interviu pentru Libertatea, realizat în scris.

În prezent, Teatrul Bulandra se pregătește să celebreze 100 de ani de la nașterea lui Liviu Ciulei, regizor, actor, scenograf, profesor universitar și fost director al teatrului. Vlad Zamfirescu spune că este permanent preocupat de colaborarea cu tinerii artiști și, cu această ocazie, a deschis o nouă ușă a teatrului pentru regizorii la început de drum: un concurs în memoria reputatului regizor. Data-limită pentru înscriere este 19 iunie, iar proiectul câștigător va fi anunțat la evenimentul aniversar din 7 iulie.

Libertatea: Domnule Zamfirescu, vedem cum mai multe categorii…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *