LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 492. SUA ar putea aproba furnizarea de rachete ATACMS către Kiev / FMI va debloca o tranşă de 890 de milioane de dolari pentru Ucraina / Ucrainenii au efectuat exerciţii de răspuns la dezastre nucleare în apropierea centralei Zaporojie

WSJ: SUA sunt aproape să aprobe rachete ATACMS pentru Ucraina

Statele Unite sunt aproape de a aproba furnizarea de sisteme de rachete tactice ATACMS pentru Ucraina, a scris Wall Street Journal, citând oficiali americani şi europeni.

Potrivit surselor WSJ, decizia este încă în aşteptarea aprobării „la cel mai înalt nivel”, dar Casa Albă a ajuns să realizeze necesitatea de a susţine lupta Ucrainei în ultimele săptămâni.

Pe 16 iunie, legislatorii americani au înaintat Congresului un proiect de lege care propune alocarea a 80 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de ATACMS pentru Ucraina.

FMI va debloca o tranşă de 890 de milioane de dolari pentru Ucraina

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a finalizat prima revizuire a acordului extins în cadrul Mecanismului extins de creditare (EFF) pentru Ucraina, permiţând deblocarea a 890 de milioane de dolari, a anunţat FMI joi, 29 iunie.

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *