Lucuri interesante despre brioșe
Brioșele sunt bucăți mici de aluat, rotunde, cu gust dulce și sunt delicioase mai ales când sunt servite calde. Cuvântul brioșă – muffin provine de la cuvântul „moufflet”, care este francez. Cuvântul este adesea folosit pentru pâine și alte alimente moi care sunt coapte. Oricum, brioșele de origine nu sunt din Franța. Brioșele sunt, de fapt, la origine, britanice și americane.
În trecut, brioșele erau vândute din ușă în ușă de vânzătorii ambulanți în Anglia ca o gustare foarte asemănătoare cu pîinea. Asta înainte ca majoritatea caselor să aibă cuptoare, la începutul secolului al XIX-lea.
Brioșele se fac cu făină și bicarbonat de sodiu ca agent de fermentare. La aceasta se adaugă unt, ouă și orice alte ingrediente precum fructe, dulceață, ciocolată sau chiar brânză. Ele se pun în tăvi speciale de brioșe sau în forme individuale, după preferințe.