Despre cartofi și beneficiile lor
După orez, grâu și porumb, cartofii reprezintă a patra sursă de energie alimentară în lume. Cartofii sunt de mai multe tipuri: cartofi dulci, roșii, albi, închiși la culoare, mov, de dimensiuni mici sau mai alungiți. Toate aceste soiuri de cartofi au caracteristici și gust diferite, dar și recomandări de gătit diferite.
Datorită conținutului de substanțe nustritive, minerale, vitamine și antioxidanți, cartofii au multiple beneficii în menținerea sănătății, atunci când sunt consumați cu moderație și gătiți corespunzător.
Cartofii au un efect antiinflamator vizibil, fiind folosiți cruzi, ca remediu pentru diferite dureri, entorse sau inflamații. Cartofii conțin o substanță numită colină.
Cartofii sunt o sursă importantă de vitamina B6. Această vitamină joacă un rol vital în metabolism, prin transformarea carbohidraților și a proteinelor în glucoză și aminoacizi.
Cartofii au foarte puține…