Deputatul Lazăr Ion Marian critică proiectul pensiilor speciale adoptat de coaliţia PSD-PNL

Lazăr Ion Marian

Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, s-a arătat foarte nemulţumit de modul în care coaliţia PSD-PNL a ales să adopte în Camera Deputaţilor proiectul pensiilor speciale. Acesta acuză faptul că prin acest proiect, nu doar că pensiile speciale nu sunt desfiinţăte, ci vor rămâne în plată încă 40 de ani de acum încolo!

„Am asistat azi la o nouă sfidare din partea coaliţiei PSD şi PNL cu privire la proiectul pensiilor speciale! Plenul Camerei Deputaților a aprobat proiectul pensiilor speciale, cu modificările în acord cu decizia Curții Constituționale.

Acest proiect, însă, NU rezolvă nedreptăţile şi pune în pericol următoarea tranşă de bani (a 3-a) prin nerespectarea jalonului din PNRR. Pe lângă faptul că nu a desfiinţat pensiile speciale, coaliţia PSD-PNL s-a asigurat că nici nu vor fi desfiinţate în următorii 40 de ani! În vreme ce majoritatea oamenilor care au muncit cinstit în România au calculată pensia în funcție de anii munciți și contribuția dată la stat, „specialii” au formula lor care le asigură venituri, la pensie, de zeci de ori mai mari.

Modificările PSD, PNL, UDMR și AUR îi apără pe cei care urmează să beneficieze de pensiile speciale, cei aflați acum la putere. Ca pensiile speciale să poată fi plătite, PSD și PNL ne tot cresc taxele, iar toată cheltuiala cu pensiile speciale NU suferă nicio reducere, doar ceea ce operează prin creșterea impozitului. România, anual, alocă peste 12 miliarde de lei ca să poată plăti aceste pensii. Dacă pensiile speciale ar fi trecute pe contributivitate, anual, s-ar face o economie de aproximativ 6 miliarde de lei.

România pierde 1,4 miliarde de euro dacă PSD și PNL nu fac reforma pensiilor speciale! Este inadmisibil şi sfidător ce face această coaliţie toxică pentru România!” – a spus deputatul USR Lazăr Ion Marian într-o postare pe Facebook.

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *