Egipt, SUA şi Israel au convenit asupra încetării focului în sudul Fâşiei Gaza şi deschiderea punctului de trecere Rafah

Sursele au precizat că încetarea focului va dura câteva ore, dar nu au oferit detalii cu privire la durata exactă. De asemenea, acestea au declarat că cele trei ţări au convenit ca Rafah să fie deschis până la ora 17.00 luni, ca o redeschidere iniţială de o zi, informează Reuters.

Rafah, care se află la graniţa dintre peninsula egipteană Sinai şi Gaza, guvernată de Hamas, este singurul punct de trecere al frontierei care nu este controlat de Israel.

Imaginile Reuters arătau luni dimineaţă camioane cu ajutoare de la ONG-uri egiptene în oraşul Al-Arish din Sinai, aşteptând permisiunea de a face un drum de câteva ore până la Rafah.

Asistenţa venită din partea mai multor ţări şi organizaţii a fost blocată în Al-Arish în aşteptarea unui acord privind livrarea ajutorului şi evacuarea cetăţenilor străini din Gaza, despre care secretarul de stat american Blinken a declarat că a…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *