Reţetă Slovacă De Ciulama De Dovlecel

Igrediente

  • 150 ml supă de vită sau supă de legume (sau chiar apă);
  • sare şi piper negru măcinat după gust;
  • 1 mână mărar proaspăt tocat.

Se poate servi alături de cartofi fierți sau copti, ou fiert şi/sau carne prăjită.

Mod de preparare

Vom pregăti un dovlecel de dimensiuni medii. Curățăm dovlecelul și îndepărtăm semințele. Curățăm interiorul bine. Apoi îl răzuim mărunt.

Într-o cratiță topim untul și prăjim ceapa tocată mărunt până devine aurie. După un timp, adăugăm dovleacul ras și îl călim puțin.

Între timp, amestecăm făina fină în lapte. Puteți să omiteți complet făina sau să o înlocuiți cu amidon de cartofi sau cu fulgi de ovăz.

Turnăm laptele peste dovleac și amestecăm încontinuu. Masa devine densă și acum adăugăm treptat supa. Turnăm treptat, în funcție de consistența dorită. Dacă nu aveți supă la îndemână, puteți folosi apă, dar supa de vită îi va conferi un gust minunat, cu…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *