De ce sunt bune merele la cuptor
Există peste 7.500 de soiuri de mere pe tot globul, fiecare cu propriul gust, culoare și textură. Acest lucru face merele unele dintre cele mai diverse fructe.
Merele sunt bogate în fibre, vitamina C, potasiu și antioxidanți. Acestea au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli de inimă și îmbunătățirea digestiei. Aproximativ 86% din greutatea unui măr este apă, făcându-l un fruct hidratant și revigorant.
Merele sunt în sezon în toamnă și iarna, ceea ce înseamnă că sunt proaspete, gustoase și mai ieftine în această perioadă. Prin coacerea merelor, puteți să le transformați într-o gustare sau desert delicios pentru a vă bucura de gustul lor proaspăt chiar și în sezonul rece.
Merele coapte pot fi un desert sănătos și satisfăcător. Ele sunt dulci natural datorită fructozei și pot fi umplute cu ingrediente sănătoase, precum nuci, migdale, stafide și…