Deputatul USR Lazăr Ion Marian, acuză coaliţia PSD-PNL că a lăsat spitalele fără bani

Lazăr Ion Marian

Deputatul USR Vâlcea Lazăr Ion Marian, îi acuză pe cei din PSD şi PNL că prin modul în care au guvernat ţara au lăsat spitalele din România fără bani pentru a-şi desfăşura activitatea de zi cu zi. Aceste declaraţii vin ca urmare a faptului că mai mulţi manageri de spitale au ieşit public şi s-au plâns că nu mai au bani pentru achitarea datoriilor şi utilităţilor, iar Guvernul a alocat de urgenţă o sumă insuficientă care acoperă doar o mică parte din datorii.

„PSD-PNL guvernează România în stil pompieristic, fiind aproape de a duce în colaps sistemul de sănătate! Spitalele nu mai au bani să achite costurile de funcţionare şi achiziţia de medicamente sau materiale sanitare, iar guvernul refuză să facă rectificare bugetară pentru a rezolva problemele grave din ţară. Recent, printr-o hotărâre de Guvern, a fost alocată suma de 1.7 miliarde de lei din Fondul de rezervă pentru ca spitalele să achite o parte din cheltuieli, însă această sumă este departe de a fi suficientă!

Şi asta nu o spun eu, o recunosc inclusiv ei, spunând în nota de fundamentare a HG-ului că este nevoie de 4.22 miliarde de lei pentru acoperirea integrală a serviciilor medicale şi a medicamentelor din luna noiembrie! Aşadar, din 4.22 miliarde necesare, ei alocă doar 1.7 miliarde din Fondul de rezervă pentru că nu vor să facă rectificare bugetară şi, astfel, să iasă la suprafaţă, negru pe alb, modul în care au risipit banii publici.

Avem, astfel, un nou exemplu al faptului că PSD-PNL se îngrijeşte mai mult de clientela de partid decât de cetăţeni şi instituţiile fundamentale ale ţării. În definitiv, dacă ei sau cei apropiaţi lor se îmbolnăvesc, au suficiente resurse financiare şi logistice pentru a se trata în străinătate, pe când românii sunt lăsaţi să se zbată în mizerie şi neajunsuri, fiind buni doar de plătit taxe, fără a avea vreun beneficiu de pe urma lor.”

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *