Consumul de mere aduce organismului o mulțime de beneficii datorită conținutului nutrițional bogat și proprietăților importante. Pe lângă consumul lor în stare crudă, merele pot fi adăugate și în numeroase rețete, iar ștrudelul cu umplutură de măr este desertul preferat al tuturor. Rețete de ștrudel cu mere și alte ingrediente aromate.
Rețete de ștrudel cu mere
Ștrudel cu aluat făcut în casă și umplutură de mere
Ingrediente pentru aluat
- 400 gr făină;
- 200 ml apă călduță;
- 50 ml ulei;
- 50 ml oțet;
- Sare.
Ingrediente pentru umplutură
- 8 mere;
- 200 gr zahăr;
- 150 gr unt;
- 100 gr unt;
- 2 linguri griș de grâu;
- O lămâie.
Mod de preparare
Pentru aluat, adaugă într-un bol încăpător făina, sarea, uleiul, apa și oțetul. Frământă toate ingredientele, după care acoperă aluatul cu o folie alimentară și lasă-l deoparte pentru 30 de minute.
Între timp, curăță merele de coajă și sâmburi și taie-le în cubulețe mici. Pune puțină…