INTERVIU. Ce Rămâne în Timișoara După Anul „Capitală Culturală Europeană”? Dan Perjovschi: „Noi Trăim într-o țară Fără Memorie”

Anul acesta am fost implicat în mai multe proiecte la Timișoara. Am lucrat în iunie cu ROD – festivalul care duce arta în sate, piețe, cartiere mărginașe, la invitația regizorului Florin Iepan. Am cercetat acolo piețele de vechituri – în special piața Mehala. Am avut o Rezidența literară oferită de Taifas – Festivalul de film și cultură balcanică. 

Iar ultima activitate a fost legată de o cercetare: Infrastructura şi cultura alternativă a orașului Timișoara: despre cum infrastructura poate deveni culturală şi felul în care ea poate ajuta dezvoltarea orașului – oferită de Energie! Bursă de creație. Am avut o amplă dezbatere publică pe temă cu 12 invitați: specialiști din domeniul sociologiei, arhitecturii, antropologiei și artiști importanți din diverse domenii. 

Am discutat despre subiect și cu un cunoscut artist vizual, o voce publică distinctă și specială, un om care cunoaște bine orașul Timișoara și a activat aici: Dan…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *