Fursecuri De Craciun – Retete De Fursecuri Cu Ghimbir Sau Nuca

Retete de fursecuri cu ghimbir

Ingrediente fursecuri cu ghimbir:

  • 350 g făină
  • o linguriţă praf de copt
  • câte o jumătate de linguriţă de pudră de ghimbir şi de cuişoare
  • 100 g miere
  • 50 g unt
  • un ou
  • o lingură zeamă lămâie
  • două linguri cacao
  • 50 ml lapte;

Pentru ornat:

  • două albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 20 ml zeamă lămâie

Mod de preparare fursecuri cu ghimbir:

Se amestecă făina cu praful de copt, cu ghimbirul, cu cacaua şi cuişoarele. Într-o cratiţă, se topeşte zahărul cu mierea şi untul, iar după ce se răcesc, se toarnă peste făină şi se amestecă uşor.

Separat, se bate oul cu zeama de lămâie, apoi se amestecă în compoziţia de făină, cu laptele. Se frământă bine, apoi se întinde o foaie de 1 cm grosime şi se taie cu diferite forme.

Se tapetează tava cu unt şi cu făină, se aşază fursecurile, apoi se introduc în cuptorul încins, 15 minute.

Pentru glazură, se bat bine albuşurile cu zahărul şi cu zeama de lămâie până se…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *