Despre migdale și beneficiile lor
Migdala, în ciuda clasificării sale ca nucă, este, de fapt, sămânța unui fruct de migdal. Denumirea științifică a migdalelor este Dulcis Prunus, sunt originare din Orientul Mijlociu, India și Africa de Nord, dar răspândite astăzi în întreaga lume.
Există două tipuri de migdale: dulci și amare. În timp ce migdalele dulci sunt comestibile și sunt utilizate adesea în multe preparate asiatice, dar și ca desert, gustare sau garnitură, migdalele amare sunt utilizate pentru fabricarea uleiului sau pentru a adăuga un plus de aromă anumitor preparate culinare ori alimente.
Migdalele sunt surse bogate în substanțe alcaline, conțin o cantitate mare de proteine, calciu, vitamina E și fibre, iar asta ajută la consolidarea sistemului imunitar, precum și la creșterea capacității organismului de prevenire în fața anumitor boli.
Datorită conținutului ridicat de potasiu, proteine și grăsimi monosaturate, migdalale susțin…