Războiul Israel – Hamas. 100 de zile de război şi detenţie de ostatici. Tabloul complet al celui mai sângeros conflict dintre Tel Aviv şi palestinieni de la înfiinţarea Israelului, în 1948

Ziua de duminică, 14 ianuarie 2024, marchează 100 de zile în care Israel şi Hamas sunt în război. Conflictul este cel mai lung şi cel mai sângeros (cei mai mulţi morţi) dintre Tel Aviv şi palestinieni de la înfiinţarea Israelului, în 1948, iar luptele nu dau semne de sfârşit. Israelul a declarat război ca răspuns la atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie, în care gruparea militantă islamică a ucis aproximativ 1.200 de persoane, majoritatea civili, şi a luat ostatici alte 250.

A fost cel mai aducător de moarte atac din istoria Israelului şi pentru evrei de la Holocaust. Duminică marchează, de asemenea, 100 de zile de captivitate pentru cei 132 de persoane aflate încă în mâinile Hamas, în timp ce zeci de femei, copii şi străini au fost eliberaţi în timpul unei încetări a focului de o săptămână, în noiembrie.

Un miting de 24 de ore în sprijinul ostaticilor a fost…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *