Nucile macadamia fac parte din familia Proteaceae, se aseamănă cu castanele, datorită cojii, și sunt considerate printre cele mai hrănitoare din categoria nucilor, deoarece au un conținut de grăsimi de aproximativ 75%.
Despre nucile macadamia
Nucile macadamia sunt originare din Australia, însă se găsesc cu ușurință și în Africa de Sud, de Est sau Hawaii, cresc în arborii macadamia din pădurea tropicală și se pot găsi pe tot parcursul anului. Perioada optimă pentru cules este din luna aprilie până în luna septembrie, în Australia, iar din noiembrie până în aprilie, în Hawaii. Ulterior, nucile macadamia se conservă, se decojesc, se prăjesc și se ambalează în vid.
Nucile au o textură sfărâmicioasă, o aromă dulce și se consumă atât în stare crudă, cât și prăjite. În compozițe, nucile de macadamia au vitamina A, acid folic, niacin, fier, magneziu, calciu, cupru, zinc, acid oleic, acid linoleic, dar și fibre, minerale și…