Putin spune că Ucraina a fost mereu parte din Rusia. „Timp de decenii, Republica Sovietică Ucraineană s-a dezvoltat ca parte a URSS-ului”

„Din cele mai vechi timpuri, Ucraina a fost parte din Rusia” – spune Vladimir Putin în interviul pe care i l-a acordat lui Tucker Carlson. De altfel, Putin, a deschis interviul cu ceea ce a numit „mic context istoric”, vorbind despre versiunea sa asupra trecutului.

„Cuvântul „ucrainean”, originar înseamnă că persoana locuia la periferia oraşului de-a lungul marginilor sau a fost angajat într-un serviciu de patrulare a frontierei. Nu însemna niciun grup particular etnic.”

Mai bine de 20 de minute a durat „lecţia de istorie” a lui Putin. Dar dacă Ucraina era oricum a Rusiei, de ce i-au luat peste 20 de ani să o ocupe?

„Uniunea Sovietică a primit o mare parte din teritorii care nu-i aparţinuseră niciodată, inclusiv regiunea Mării Negre. La un moment dat, atunci când Rusia le-a primit ca urmare a războaielor ruso-turce, ele erau numite Noua Rusie sau o altă Rusie. Lenin,…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *