Cum Să Prepari Cartofi Acordeon Delicioși

Cum se fac cartofii acordeon

Cartofii acordeon sunt un tip de cartofi copți care sunt tăiați, parțial, în felii subțiri, în formă de evantai.

Această formă de pregăti cartofii se mai numește și Hasselback, după numele restaurantului din Djurgården, Stockholm, unde ar fi fost inventați în 1953, de către bucătarul Leif Elisson. Totuși, o rețetă asemănătoare datează din 1929 și a fost publicată într-o carte de bucate de Jenny Åkerström, deci originea acestui preparat este incertă.

Indiferent de originea rețetei, cartofii acordeon sunt o modalitate minunată de a pregăti aceste legume gustoase.

După ce sunt tăiați, cartofii pot fi umpluți cu diverse ingrediente precum unt, usturoi, ierburi aromatice, condimente sau brânzeturi. Aceste umpluturi adaugă arome bogate și texturi variate.

Cartofii acordeon pot fi pregătiți prin coacere în cuptor sau prăjire în tigaie, în funcție de preferințe. Coacerea în cuptor poate oferi o textură mai…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *