Banalele urzici sunt folosite de sute de ani ca plante medicinale, dar și în rețete culinare pline de savoare. Preparatele cu urzici se fac primăvara, din planta proaspătă, pentru a te bucura de gustul savuros al rețetei.
Urzici- proprietăți și beneficii
Despre urzici se spune în popor că ”schimbă sângele” și asta tocmai datorită aportului de vitamine și minerale pe care îl aduc organismului. Urzicile sunt o sursă excelentă de proteine, fier sau minerale. Este o plantă bogată și în siliciu, magneziu şi potasiu. Conţine un număr mare de aminoacizi, este bogată în vitaminele B2, K şi C şi betacaroten. Este indicată pentru detoxificare şi pentru regenerarea organismului.
Ajută în lupta împotriva anemiei. Datorită conţinutul crescut de fier şi magneziu, urzicile pot fi terapie naturală excelentă şi ieftină pentru anemie. Planta are nu doar proprietăţi antianemice, ci şi hemostatice şi remineralizante.
Întărirea sistemului…