Rețete De Mucenici. Cum Se Fac Mucenicii Moldovenești și Cei Muntenești

Pe data de 9 martie biserica îi prăznuiește pe cei 40 de Mucenici. Cu această ocazie, se respectă tradiții de Mucenici, se fac bucate alese și se beau 44 de pahare de vin, conform vechiului obicei.

Rețete de mucenici pentru 9 martie

Este o zi de sărbătoare în care activitatea principală este pregătirea mucenicilor copți sau fierți în apă, în funcție de zonă. Iată și care sunt cele mai simple, dar delicioase rețete de mucenici în forma cifrei 8.

Reţete de mucenici în Muntenia

Mucenici muntenești

Ingrediente mucenici muntenești:

  • 300 g făină,
  • 150- 160 ml apă foarte caldă (dar nu peste 50 de grade),
  • sare,
  • 2,5 l apă,
  • coaja de la două portocale mari,
  • coaja de la o lămâie mare,
  • 10-12 linguri de zahăr,
  • nucă măcinată,
  • scorţişoară,
  • esenţă de rom, un vârf de cuţit de sare.

Cum se fac mucenicii muntenești

Se pune făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuţit de sare, iar în mijloc se toarnă apa. Se frământă până ce aluatul…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *