Reţete De Mâncare Cu Arpagic

Arpagicul este considerat unul dintre cele mai populare condimente și mirodenii și se folosește pentru a da gust multor preparate culinare. Descoperă ce rețete poți încerca acasă cu arpagic.

Ce este arpagicul

Arpagicul face parte din genul Allium (usturoi,) a fost cultivat încă din Evul Mediu și este considerat unul dintre cele mai populare condimente, mirodenii și ierburi aromatice.

Perioada sa de înflorire este între lunile mai și august, însă tulpinile proaspete pot fi recoltate aproape pe toată durata anului. Au înălțimea de până la 15 cm și sunt tubulare, asemenea culturii de ceapă verde. Gustul este asemănător cu cel al cepei, iar mirosul cu cel de usturoi.

Leguma este bogată în vitamine C, A, B6, E și K, dar conține și nutrienți esențiali precum calciu, fier, magneziu, potasiu, seleniu, zinc, sodiu, fibre, grăsimi, carbohidrați și apă.

Arpagicul mai este denumit și ceapa de salată și este planta ușor mai coaptă spre deosebire de…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *