Lovitură pentru fermieri. O ţară europeană îi va taxa drastic pe crescătorii de bovine pentru emisiile de dioxid de carbon

După luni de negocieri dificile cu organismele comerciale şi grupurile de mediu, coaliţia de guvernare din Danemarca a convenit asupra unei taxe efective de 120 coroane daneze (16 EUR) pe tonă de emisii de dioxid de carbon provenite de la animale, inclusiv vaci şi porci, informează Financial Times.

Conform grupului de reflecţie ecologist Concito, o vacă daneză produce în medie şase tone de dioxid de carbon pe an. Utilizarea cotei reduse de impozitare de 120 coroane daneze ar duce la o taxă de aproximativ 720 de coroane daneze, adică 96,50 de euro. Crescătorii de porci din ţară vor fi, de asemenea, vizaţi de noua taxă. Ţara este un mare exportator de produse lactate şi de carne de porc.

Ţările din întreaga lume se străduiesc să reducă emisiile provenite din producţia de alimente, care reprezintă aproape un sfert din emisiile globale, menţinând în acelaşi timp securitatea alimentară.

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *