Rețeta de păsat cu lapte este adesea pregătită și astăzi în special în zilele de sărbătoare pentru a fi împărțită celor dragi. Este un fel de mâncare sățios, hrănitor și cu gust dulceag. Vezi de ce ingrediente ai nevoie pentru a face păsat. Rețete de păsat.
Ce este păsatul
Din boabele de porumb măcinate fin se obține mălaiul pentru mămălingă, iar din aceleași boabe de porumb, dar sparte cu o granulație mai mare se obține păsatul, crupe de porumb.
Păsatul este o măcinătură grosieră de porumb care se pregătește alături de alte câteva ingrediente pentru a obține o consistență cremoasă. Se poate servi simplu, rețeta cu lapte, sau presărat cu scorțișoară sau dulceață deasupra.
Păsatul își dublează volumul în momentul fierberii, datorită amidonului din compoziție, iar timpul de gătire poate să difere în funcție de materia primă. În momentul fierberii, în oală trebuie amestecat des, deoarece păsatul are tendința de a…