Acestea pot fi folosite la aproape orice sarcină de pregătire a alimentelor, de la tăierea cepei și tranșarea unei bucăți de carne de porc sau de vită și până la deschiderea stridiilor și felierea pâinii. Alegerea unui cuțit potrivit, utilizarea corectă a acestuia, întreținerea adecvată și aplicarea tehnicilor corecte de tăiere nu doar facilitează procesul de gătit, însă poate face diferența între o experiență culinară obișnuită și una excepțională. În cele ce urmează îți vom prezenta toate tipurile de cuțite și utilizările fiecăruia, astfel încât să poți găsi opțiunea potrivită pentru nevoile tale, care să-ți ușureze munca.
La ce să fii atent când cumperi un cuțit de bucătărie
Atunci când alegi un cuțit de bucătărie există câteva aspecte esențiale pe care trebuie să le iei în considerare. Înainte de toate trebuie să știi exact ce fel de cuțit ai nevoie ținând cont de felurile de mâncare pe care le prepari…