Există Mâncare „toxică” în Comerț? Adevăruri și Fake News

Ceea ce e “natural” e bun, ceea ce e “industrial” e rău: FALS. La fel cum există ciuperci otrăvitoare, există și carne contaminată de trichineloză sau alterată. Toate acestea sunt produse naturale. Și pe dos, majoritatea hranei pe care o consumăm în marile aglomerări urbane este “industrială”, produsă în industria alimentară, și nu ne face rău. Dacă hrana produsă industrial ar fi toxică, am fi murit cu toții de mult – când, în realitate, și numărul locuitorilor planetei și speranța lor de viață cresc. E foarte clar că nu avem cum consuma cu toții (peste opt miliarde de locuitori pe planetă) carne de animal crescută de noi înșine și legume cultivate de noi înșine. E posibil ca acestea să fie mai gustoase, dar riscul de a consuma un aliment contaminat poate fi mai mare, în lipsa controalelor sanitare.

“E”-urile (aditivii) sunt toxice: FALS. Dimpotrivă, instituția europeană la care ne-am referit, EFSA, autorizează exact…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *