Printre substanțele bănuite s-au regăsit sulfiții, în special după ce etichetarea lor a devenit obligatorie în anii 90, în SUA.
Totuși, cercetările arată că sulfiții nu au o legătură clară cu durerile de cap. În plus, vinul alb conține cantități similare de sulfiți precum cel roșu, iar acesta nu dă dureri de cap.
Și aminele biogene au fost analizate și s-a stabilit că, deși pot provoca dureri de cap, concentrațiile lor din vin sunt mult prea mici pentru a fi problematice.
Taninurile au fost luate și ele în considerare, iar rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor. Acestea sunt compuși fenolici prezenți în cantități mari în vinul roșu, dar se regăsesc și în alimente precum ceaiul sau ciocolata, care, de regulă, nu provoacă dureri de cap.
Quercetina poate inhiba o enzimă esențială
Cercetătorii au observat că un compus numit quercetină poate inhiba o enzimă esențială pentru metabolizarea alcoolului. Este…