Despre ciorbă
Ciorba este unul dintre cele mai vechi preparate de pe plaiurile mioritice, care se găsește însă și la vecinii noștri. Ciorba este adesea servită ca prim fel în meniurile românești, în special în timpul iernii sau în zilele reci, datorită caracterului său revigorant și sățios.
De-a lungul timpului, ciorba a fost influențată de numeroase culturi și bucătării, inclusiv cea turcească, maghiară și slavă. Aceste influențe au contribuit la diversitatea sa de arome și ingrediente.
Potrivit Wikipedia, cuvântul ciorbă provine din limba turcă – çorba, care la rândul lui este un împrumut din persană – sorbă. Cuvântul este compus din šōr care înseamnă „sărat, cu gust de saramură” și bā, care înseamnă „tocană”.
În România, fiecare regiune are propriile sale tradiții și rețete de ciorbă. De exemplu, ciorba de perișoare este populară în sudul țării, în timp ce în Moldova este apreciată ciorba…