Germania are nevoie de 75.000 de militari suplimentari, în timp ce NATO îşi adaptează planurile de apărare în faţa ameninţării ruse

Apelurile pentru mai multe trupe ar putea reprezenta o altă durere de cap pentru guvernul german, care se luptă cu modul de finanţare a creşterii cheltuielilor pentru apărare de la invazia Rusiei în Ucraina şi a dezbătut reintroducerea unei forme de serviciu militar.

La summitul lor de la Vilnius de anul trecut, liderii NATO au semnat primele planuri majore de apărare de la sfârşitul Războiului Rece, detaliind modul în care alianţa ar răspunde la un atac rusesc.

Această mişcare a însemnat o schimbare fundamentală pentru că NATO nu a considerat necesar să elaboreze astfel de planuri decenii la rând, deoarece a purtat războaie mai mici în Afganistan şi Irak şi a avut certitudinea că Rusia post-sovietică nu mai reprezenta o ameninţare existenţială.

Planificatorii NATO au lucrat să transpună planurile în cerinţe concrete, identificând neajunsuri în privinţa trupelor, armelor…

Citeşte mai mult

By admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *